Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Έκκληση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες / μετανάστες 

Αγαπητοί συμπολίτες, 

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, καθώς το προσφυγικό ζήτημα διογκώνεται καθημερινά με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα μας. Στα πλαίσια αλληλεγγύης και στήριξης προς τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής ανά την Ελληνική επικράτεια, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στην κάλυψη άμεσων αναγκών σίτισης, ένδυσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους.

Ο Σύλλογος καλεί τους ιατρούς μέλη του, καθώς και τους πολίτες, να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια ανακούφισης των προσφύγων/μεταναστών, σε είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως για τα μικρά παιδιά. 

Μετά από καταγραφή αυτών των αναγκών, ζητούνται:

Είδη σίτισης και ένδυσης:

· Ρούχα παιδικά ( φόρμες-αθλητικά παπούτσια) Παράκληση για όσους επιθυμούν να αποστείλουν ρούχα να είναι συσκευασμένα και να αναγράφεται το είδος του ρούχου το φύλο και η ηλικία του παιδιού .

· Γάλατα μακράς διάρκειας για παιδιά και βρεφικής ηλικίας(σε σκόνη)

· Πιπίλες, μπιμπερό, pampers, ταλκ, κρέμες 

· Τρόφιμα (μπισκότα, σνακ, ξηροί καρποί, μέλι σε μικρές συσκευασίες, σταφίδες κλπ )

· Πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια, κλπ

Ιατροφαρμακευτικά υλικά:

· Γάντια μίας χρήσης, οινόπνευμα, βαμβάκι, θερμόμετρο, πιεσόμετρο, μηχάνημα μέτρησης σακχάρου και λοιπά είδη φαρμακείου

· Σιρόπια αντιβηχικά

· Κορτιζονούχες κρέμες

.Αναλγητικά ,αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη

.Αντιδιαροικά ,Κοινά Αντιβιοτικά

Παρακαλούνται οι πολίτες και τα μέλη μας να προσκομίσουν ότι μπορούν από τα περιγραφόμενα είδη, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου (Λ. Κουντουριώτη 124 1ος όροφος) έως και την Παρασκευή 11/3/2016 από τις 9.00-2.00μμ καθημερινά, ώστε να δρομολογηθεί η αποστολή τους στην Αθήνα .