ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ρέθυμνο 1/3/2017
Aρ.πρωτ.47                                  

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                      Συμμετοχή Π.Ι.Σ. /  ΙΣΡ   στην 24ωρη απεργία
                               των νοσοκομειακών ιατρών

Την υποστήριξή τους στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο, για την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, εκφράζουν  ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)   και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου  (ΙΣΡ ) σύμφωνα με  την απόφαση της   πρόσφατης  γενικής συνέλευσης του ΠΙΣ (19/2/2017)  να συνεχίσει να αντιπαλεύει τις επαχθείς, για τους ιατρούς, διατάξεις του ασφαλιστικού και του φορολογικού νόμου..
Το ασφαλιστικό και φορολογικό, το οποίο νομοθετήθηκε το 2016 και εφαρμόζεται από εφέτος, έχει αρνητικές προοπτικές, εάν δεν γίνει νέα παρέμβαση
Επιχειρείται   μια άνευ προηγούμενου εξίσωση προς τα κάτω των ασφαλισμένων   υγειών και βιώσιμων  ταμείων αυτασφάλισης  όπως το ΤΣΑΥ , τα οποία  αφού λεηλατήθηκαν   επί σειρά ετών από συνεχείς κρατικές παρεμβάσεις και καταστροφικές πολιτικές επιλογές  θα  εξαϋλωθούν  κυριολεκτικά μέσα στο αίολο εγχείρημα του ενιαίου φορέα ΕΦΚΑ  . Ο Π.Ι.Σ. έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον όλων των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν συντάξεις, εφάπαξ και εισφορές του ασφαλιστικού.
Οι προσφυγές θα συνεχιστούν καθώς θεωρούμε ότι οι εν λόγω Αποφάσεις αντίκεινται στα κοινωνικά δικαιώματα και τη συνταγματική λειτουργία.
Η αξιοπρέπεια και το κύρος του ιατρικού κόσμου, έχει πληγεί από τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας και τις κυβερνητικές επιλογές επί σειρά ετών , οι οποίες οδηγούν τις περισσότερες  φορές  σε συκοφάντηση του ιατρικού σώματος, αδικαιολόγητα.
Ο Π.Ι.Σ. και ο ΙΣΡ  καλούν  τους ιατρούς τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και να συνεχίσουν , ενωμένοι, να αγωνίζονται.
Το πολύτιμο  επιστημονικό  δυναμικό της χώρας ,απαραίτητος και αναντικατάστατος μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας κάθε χώρας  , δεν πρέπει να ούτε να εξαθλιώνεται   ούτε να υποχρεώνεται σε μετανάστευση .                               
                                 Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου