ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
        ΡΕΘΥΜΝΗΣ
 Λ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 124  74100 ΡΕΘΥΜΝΟ                        Ρέθυμνο 7/3/2018
 ΤΗΛ.-FAX  2831029016
  E-mail  is-reth@otenet.gr     

   Αρ.πρωτ. 61
                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
    
      Σήμερα Πέμπτη 8/3/2018 παραπέμπονται στην δικαιοσύνη  τέσσερις συνάδελφοι μας παιδίατροι για την απώλεια της ζωής ενός τετράχρονου αγοριού ,στο Νοσοκομείο ,πριν τρία χρόνια  
 Αν και παρατηρητές , αφού η πολιτεία θεωρεί ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι, , τα θεσμοθετημένα από την ίδια συμβουλευτικά όργανα, πρέπει να μένουν  εκτός διαδικασίας , θέλουμε να αναφερθούμε στην σύγχρονη ιατρική πραγματικότητα.
Η σωτηρία  της  ανθρώπινης    ζωής  όταν απειλείται  και  η  διαφύλαξη του πολύτιμου αγαθού της υγείας   μέσα  από τον συνεχή ,  δύσκολο και δυστυχώς πολλές  φορές  άνισο  αγώνα που δίνουν οι  γιατροί  μέσα και έξω από τα νοσοκομεία,  χρειάζεται   τον σεβασμό ,  την αναγνώριση και την στήριξη  της κοινωνίας.
Οι  γιατροί ,  προσπαθούν  καθημερινά με όσες γνώσεις και δυνάμεις    διαθέτουν  σαν επιστήμονες και σαν άνθρωποι να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στις προσδοκίες των ασθενών τους .
Οι  δύσκολες και ιδιαίτερα απαιτητικές συχνά  συνθήκες εργασίας , η σύγχρονη   αντίληψη για  βασιζόμενη  σε ενδείξεις ιατρική πρακτική  , όπως  και οι κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών επιστημονικών  οργάνων  , διαμορφώνουν το πλαίσιο άσκησης του επίπονου  ιατρικού   έργου  όπου δεν χωρούν αυτοσχεδιασμοί η πειραματισμοί.  
 Οι γιατροί  γνωρίζουν καλά ότι  στην ιατρική στατιστική  επιστήμη αλλά και στην  καθημερινή ιατρική πρακτική ,  ποσοστά  100/% στην διάγνωση και στην αντιμετώπιση  , δεν υπάρχουν .
Η προσφορά των γιατρών όλων  των ειδικοτήτων  και εν προκειμένω και   των παιδιάτρων στην σύγχρονη εποχή είναι αναμφισβήτητα σημαντική   και καταλυτική   στην εξέλιξη πολλών παθήσεων αλλά όχι όλων !
Η δραματική μείωση της παιδικής νοσηρότητας και θνησιμότητας ,είναι η απόδειξη της αποτελεσματικότητας τους.
Με σεβασμό στο πένθος της οικογένειας για την τραγική απώλεια , με  εμπιστοσύνη  στην Δικαιοσύνη και τον ρόλο της ,  αλλά αναγνωρίζοντας και τιμώντας παράλληλα την ιατρική και κοινωνική προσφορά των συναδέλφων , τους  εκφράζουμε την συμπαράσταση μας  ,    πεπεισμένοι ότι  ενήργησαν  επιστημονικά και δεοντολογικά σωστά και ότι αυτό θα τους αναγνωριστεί .
Καλούμαι τους ιατρούς σε στάση εργασίας κατά την διάρκεια της δίκης σε ένδειξη συμπαραστασης
στους συναδέλφους                

                                       Για το  ΔΣ  του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου
               
                    Ο  Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας     
             
      Γεώργιος Στεφανάκης                            Καλλιόπη Ψαρουδάκη