ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ  
Λ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 124  74100 ΡΕΘΥΜΝΟ                                          Ρέθυμνο 17/4/2018
ΤΗΛ.fax 2831029016
                             ΑΠΟΦΑΣΗ  /ΑΙΤΗΜΑ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
                                               ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΠΙΣ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε  
Πριν λίγες ημέρες  είχαμε   την καταδίκη   μιας  ακόμη συναδέλφου Παιδιάτρου, Επιμελήτριας  στην Παιδιατρική  κλινική , για ανθρωποκτονία  από αμέλεια  από το Πρωτοδικείο  Ρεθύμνου.
Επισημαίνουμε ότι καταδικάστηκε με κατηγορία διαφορετική από το αρχικό κατηγορητήριο, με μια αιτιολογία αίολη επιστημονικά, που δεν προέκυψε κατά την διάρκεια της διαδικασίας .
Επισημαίνουμε ακόμη ότι δεν ελήφθησαν υπ όψιν οι 4 πραγματογνωμοσύνες από Καθηγητές Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας   , ούτε οι καταθέσεις της Καθηγήτριας της Παιδιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης ούτε του Διευθυντή  της Παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ   ούτε  βέβαια η λεπτομερής κατάθεση  της Παιδιάτρου .
 Σας μεταφέρω το  επιτακτικό αίτημα  της   ιατρικής κοινότητας  και του Συλλόγου  μας  να προχωρήσετε άμεσα σε όποιες ενέργειες κρίνεται απαραίτητες  προς τα Υπουργεία  Υγείας και Δικαιοσύνης  ώστε να νομοθετηθεί και να συσταθεί  ένα συμβούλιο, μια αρχή ανεξάρτητη ,ένα σώμα  εμπειρογνωμόνων  από έγκριτους  Νομικούς ,  Ιατρούς ,Ιατροδικαστές     ,ένα όργανο γνωμοδοτικό  με αδιαμφισβήτητο κύρος  που θα αναλαμβάνει να εξετάσει , κατά περίπτωση  , την ιατρική πράξη και την πιθανολογούμενη   ιατρική αμέλεια   πριν φθάσουν οι υποθέσεις στις δικαστικές αίθουσες  αφού , όπως επανειλημμένα αποδείχθηκε , στις αίθουσες των δικαστηρίων  οι γιατροί  δεν βρίσκουν το δίκιο τους   .
Μας ανησυχεί η αυξανομένη τάση δικαστικών προσφυγών και η σχεδόν σίγουρη  καταδίκη των γιατρών. Σαν να μην ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας όταν δικάζονται γιατροί!   
Η καταδίκη  αυτή έρχεται να προστεθεί  σε έξι (6)   καταδίκες συναδέλφων  του Νοσοκομείου μας  με την ίδια κατηγορία τα τελευταία  τέσσερα χρόνια !
Την ίδια στιγμή  σώζονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές  και βελτιώνεται  η υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας από την άοκνη και φιλότιμη προσπάθεια των γιατρών  
Οτιδήποτε δυσμενές και απρόβλεπτο  συμβαίνει , όπου ασκείται ιατρική  ,   πρέπει να μας κινητοποιεί  να το αναλύσουμε  και να το καταγράψουμε όχι για την ενοχοποίηση και την  ποινική   δίωξη των γιατρών αλλά για να αυξήσουμε τα επίπεδα ασφάλειας των ασθενών  .
Σε κάθε περίπτωση πρέπει η πολιτεία να προστατεύσει τους γιατρούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από άδικες και επιστημονικά αστήρικτες    αποφάσεις δικαστηρίων   , να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του ασθενή, να διαφυλαχθεί η πολύτιμη σχέση εμπιστοσύνης γιατρού ασθενούς,   η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της ιατρικής λειτουργίας
Μας αφορά όλους ,είναι δίκαιο, είναι θέμα ζωτικής σημασίας για να συνεχίσουμε να δουλεύομε απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι  ,    και πρέπει να γίνει πράξη άμεσα .
Περιμένουμε τις ενέργειες σας και είμαστε στην διάθεση σας σε ότι χρειαστείτε

                                                            ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ